Denis Avdič

Anja Ramšak

Rok Terkaj

Alya

Miha Deželak

Marko Juhant

Leja Mrgole

Špelca Morojna

Jasna Kuljaj

Živimo v norem svetu kjer smo vse bolj odtujeni in pozabljamo na pristne človeške odnose. Ženemo se za stvarmi, ki v življenju niso najbolj pomembne, kot so kariera, potrditev od drugih, lovljenje za všečki in zavidanje vsem, ki so na družbenih omrežjih zelo srečni. Resnico pa vsi poznamo, a ne? Knjiga nas spomni, da se moramo ustaviti in uživati v trenutku. Odklopite srečo in vklopite življenje.
Tanja Ciglarič
Mamica in podjetnica
Avtorica nas skozi zgodbo spretno popelje v svet vsakdana, ki ga doživljamo oziroma živimo mnogokrat zelo avtomatizirano, ponavljajoče. Kar sčasoma postane duhomorno in tako zelo utrujajoče. Rutine si sledijo iz dneva v dan. Dnevi postajajo vse bolj črno-beli. Le še nekateri, z odtenki sive. Večina nas se je že kdaj počutila “ujete” v svojem lastnem življenju in morda ste si tudi vi potihem prigovarjali: “tako ne gre več naprej …” Včasih najdemo odgovor na poti do spremembe zelo hipno, včasih pa se moramo malce umiriti ter se prepustiti kreaciji naše domišljije. Se spomniti na svoja mladostniška sanjarjenja in vzpostaviti stik z otroško radovednostjo, živahnostjo ter radostjo.

Srečanje z “notranjim otrokom” v zgodbi, nas povabi na pustolovščino iskanja sreče in prebujanje tistega pristnega žara v očeh. Predrami nas z vprašanji “kdaj nazadnje ste naredili kaj po svoje, v nasprotju s pričakovanji okolice?”

Skozi izvirno izbrane prispodobe krta, krave, muhe, klovna in železniške postaje nas sooči z različnimi deli v nas, ki okupirajo naša doživljanja, vplivajo na našo notranjo naravnanost, prepričanja in dojemanje življenja. Motilci, ki nas odvračajo od iskrenega stika s samim seboj, temveč nas potiskajo na rob utrujenosti, tesnobnosti ter brezmiselnosti.

Ilustratorka Tina Knez je uspela izpostaviti drobcene malenkosti in uprizoriti moč besed avtorice Polone Kisovec. Slike tako lično dopolnjujejo celoto.

Knjiga je primerna za mladostnike in odrasle, za vse, ki iščejo srečo. Služi kot opomnik za ozaveščanje prenasičenosti, zdolgočasenosti in nezadovoljstva.

Radosti se skrivajo v majhnih stvareh, v odnosih, naravi in življenju samem. Naj bo vodilo “Vklopi življenje!” uslišano!

Anja Kurent, Ba.Pth., spec.psihoterapije
Anja Kurent
Ba.Pth., spec.psihote | www.anjakurent.com
Knjiga na prisrčen način poziva bralca, da razpre krila, z radostjo raziskuje svoj potencial v vsej prostranosti življenja in z zavedanjem uživa minljiv trenutek. Priporočam branje vsem, ki ste se oddaljili od samega sebe, pristnih odnosov in pozabili na moč narave, ki polni srce in pomirja dušo.
Maja Müller
Vodja marketinga M&M Intercom, d.o.o.
Bi človek mislil, da je tema že prežvečena, ker je toliko knjig o sreči, a ona jo je napisala na čisto unikaten način. Prebrala sem jo na eks!
Špela Cuderman
Asea team
Odklopi srečo je fenomenalna knjiga, ki ti skozi zanimivo zgodbo in lepe ilustracije odpre oči o stvareh katere podzavestno počnemo vsak dan, čeprav slabo vplivajo na naše mentalno zdravje. Toplo priporočam vsem, ki želijo začeti ceniti tudi majhne (na videz nepomembne) trenutke in živeti življenje z iskrenostjo.
Tjaša Pangeršič
Strokovnjakinja za socialna omrežja